Energiebeheer op maat voor uw multisitebedrijf.

Onze experts brengen uw energiesituatie in detail in kaart en onderhandelen de meest voordelige prijsvoorwaarden. We kiezen voor flexibele energiecontracten met minimale risico's, vermijden onnodige kosten en monitoren de energiemarkt dagelijks om de ideale prijsmix voor u samen te stellen.

 

Odot verzorgt tevens alle energie-administratie bij vestigingssluitingen of -openingen, en met onze my.Odot applicatie heeft u altijd overzicht over uw energiesituatie op al uw locaties.

 

Odot optimaliseert uw energiebeheer en helpt u besparen,
ongeacht het aantal vestigingen dat uw bedrijf heeft.

Energie-oplossingen op maat van uw bedrijf.

Samenwerken met Odot: een plezier voor uw gemoedsrust en energieuitgaven.

 

1

Energie Contract Management.

Na een analyse van uw huidige energiesituatie, stellen we een gedetailleerd plan van aanpak op. We nemen uw lopende energiecontracten mee in beheer of onderhandelen de volgende leveringsperiode bij verschillende energieleveranciers.

 

Onze energie expertise zetten we ten volle in om voor u de meest optimale voorwaarden te bekomen, met een focus op flexibiliteit, risicobeperking en zo laag mogelijk marges. Samen bepalen we de juiste aankoopstrategie voor uw onderneming en zorgt

 

Odot voor het nemen van de juiste prijsbeslissingen op het juiste moment.

2

Kost en Verbruiksmonitoring.

Krijg gedetailleerd inzicht in het dagelijkse energieverbruik van uw bedrijf dankzij onze overzichtelijke dashboards die u mobiel of online kan raadplegen.

 

Via een handige exportfunctionaliteit kan u bovendien uw verbruik tot op kwartierniveau downloaden. Daarnaast berekenen we uw vermogenspieken, wat niet enkel helpt als u uw vermogen moet aanvragen bij Fluvius, maar ook inzichten biedt om een duurzame energiestrategie voor de toekomst uit te stippelen.

 

We visualiseren de exacte kostprijs van elke MWh op elk moment, wat ons in staat stelt een energieplan op uw maat uit te werken.

3

Analyse & Consultancy.

Wil u weten of het loont om aan Energiedelen te doen met andere bedrijven of uw eigen vestigingen?

 

Zou een graag een onafhankelijke studie en analyse van uw zonnepanelen project bekomen?

 

Wilt u stroomoverschotten op de meest efficiënte manier benutten, uw laadpalen uitbreiden, of uw vermogenspieken afvlakken?

 

Odot is hierin uw betrouwbare partner: We analyseren met een voldoende kritische blik uw energieprojecten en formuleren een objectief en transparant advies op maat van uw bedrijf.

Plan een gesprek.

Ons team van experts staat klaar om al uw energievragen te beantwoorden.

 

Vul het contactformulier in of neem rechtstreeks contact op via telefoon of e-mail.

 

Het Odot model

Hoe werkt het Odot model?

01. Kennismaking.

We beginnen met een diepgaande kennismaking met uw bedrijf om uw unieke energiebehoeften te begrijpen.

02. Energie-audit van uw bedrijfssites.

We voeren een diepgaande energie-audit uit op al uw locaties om de energie-efficiëntie te analyseren en inefficiënties te identificeren.

03. Optimalisatie van energiemix per vestiging.

Op basis van de audit passen we de ideale energiemix aan voor elke locatie, met flexibele en kostenefficiënte energiecontracten.

04. Continu monitoren en optimaliseren.

We blijven uw energieverbruik nauwgezet volgen en implementeren verbeteringen waar mogelijk om kosten te besparen.

05. Eenvoudige opvolging via my.Odot.

Met behulp van onze my.Odot applicatie heeft u altijd toegang tot een overzicht van uw energiesituatie en -verbruik voor al uw vestigingen, waardoor uw energiebeheer efficiënter wordt.

Odot is uw strategische partner voor energiebeheer over meerdere locaties, waarbij we streven naar kostenbesparingen en duurzaamheid voor al uw bedrijfsvestigingen.

three-circles
energie

Energy Accounting met Odot.

Als klant bij Odot kan u rekenen op volledige ontzorging voor al uw energie-oplossingen.

 

Optimalisatie van de aan- en verkoop van energie, PPA's, energiedelen, P2P-verkoop en piekvermogenbeheer: Odot zorgt voor een totaalaanpak op maat van uw onderneming, aan de best mogelijke tarieven op de energiemarkt.

 

De energieanalyse van Odot is gebaseerd op data-gedreven inzichten in combinatie met diepgaande kennis van het energielandschap. Daardoor kan Odot u en uw bedrijf duurzame, slimme en voordelige oplossingen aanreiken die gunstig zijn voor zowel uw bedrijfsuitgaves als voor het milieu.

 

Via MyOdot, een door Odot ontwikkelde applicatie die unieke inzichten verwerft in uw energieverbruik, kunt u als klant uw energiesituatie zelf opvolgen en uw energieconsumptie op ieder moment verifiëren.

 

Met Odot zijn u en uw bedrijf klaar voor de toekoms

7

De toekomst van energie begint bij Odot.

Werk met een handige applicatie die u een data-gedreven analyse biedt van uw effectieve energieverbruik, zet met uw bedrijf in op groene energie én bespaar op uw energiefactuur: de toekomst van uw energieverbruik zit goed bij Odo

odot-experts

Uw persoonlijke experts, steeds tot uw dienst.

De klanten van Odot kunnen rekenen op jarenlange ervaring in Energy Accounting om voor hen de gunstigste tarieven op de energiemarkt te bekomen.

 

Hiervoor werkt Odot nauw samen met haar klanten en energieleveranciers: Odot maakt een diepgaande analyse van de noden van haar klanten en vertalen deze inzichten naar prijsdrukkende offertes

logos
logos-mobile

Onze klanten.

Bij Odot geloven we sterk in het opbouwen van lange termijn relaties met onze klanten.

 

Wij gaan verder dan het leveren van uitstekende energieoplossingen; we streven naar duurzame partnerschappen die gebouwd zijn op vertrouwen, betrokkenheid en wederzijds succes.

Testimonials

Waarom onze
klanten zo
tevreden zijn?

Ontdek de verhalen van onze klanten

Odot houdt de energiemarkt nauwlettend in de gaten. Op deze manier ontzorgen ze ons bij Brouwerij De Brabandere, zodat wij ons volledig kunnen concentreren op onze hoofdactiviteit.
Brouwerij De Brabandere

Brouwerij De Brabandere

Dankzij de oplossingen van Odot hebben wij bij Shrimp Tempura geen last meer van administratieve rompslomp op het gebied van energiebeheer. Hierdoor kunnen we onbezorgd focussen op onze kernactiviteit – het creëren van culinaire ervaringen.

Shrimp Tempura

Shrimp Tempura

Terwijl Odot voortdurend de meest gunstige energieprijzen voor ons in de gaten hield, kon wij bij Omer ons volledig concentreren op het creëren van bieren van de hoogste kwaliteit.

Omer Vander Ghinste

Omer Vander Ghinste

De prijzen op de verschillende energiemarkten kennen een grillig verloop. Als energie-expert kan Odot die inschattingen beter maken dan wijzelf

JP Pernet

JP Pernet

Group Van Loon

Odot is transparant, eerlijk, en het zijn geen commissiejagers. Ik voel me goed bij deze samenwerking

Jean-Charles Wibo

Jean-Charles Wibo

Vlassenroot

Met Odot sloten we op twee dagen een overeenkomst in vertrouwen. Wij hadden bij onze start zeer snel een partner nodig om onze aansluiting bij de netbeheerder rond te krijgen. Los van de snelheid, was het feit dat ze groene energie aan goede voorwaarden voor ons konden regelen erg belangrijk

Yves Champagne

Yves Champagne

Aspen

Plan een gesprek.

Ons team van experts staat klaar om al uw energievragen te beantwoorden.

 

Vul het contactformulier in of neem rechtstreeks contact op via telefoon of e-mail.