Creëer een ideaal en kosten-efficiënt energielandschap.

Ontdek hoe we maatwerkoplossingen bieden voor grotere energieverbruikers, uw energiebeheer optimaliseren en de juiste energiecontracten en (c)PPA's onderhandelen. Als leiders in energiemanagement begrijpen we uw uitdagingen en verschaffen we unieke inzichten, waardoor u op een dynamische en kostenefficiënte manier door de energietransitie wandelt.

Energy Accounting op maat van uw bedrijf.

Samenwerken met Odot brengt niet alleen gemoedsrust, maar ook controle over uw energie-uitgaven.

 

1

Energy Contract Management.

 

Ons team van experts bekijkt uw energiesituatie met een 360° blik en neemt alle aspecten mee in de weegschaal voor het onderhandelen van toekomstige optimale energiecontracten en het efficiënt beheren van uw huidige overeenkomsten. Aan de hand van doorgedreven analyses onderzoeken we voor u welke piste de hoogste rendabiliteit oplevert, en nemen we alle mogelijke opties rond energie-, PPA-, injectie en Energiedeel-contracten mee in overweging. Daarbij hebben we aandacht voor uw specifiek verbruiksprofiel en herleiden we prijsrisico's tot een minimum. Dagelijks evalueren we de prijsmarkten zodat we de juiste opportuniteiten kunnen benutten. Samen met u bepalen we de de ideale aan- en verkoopstrategie voor de energie van uw onderneming en richten we het meest ideale energielandschap in.

2

Cost- & Consumption Management.

Onze ultra gebruiksvriendelijke tool visualiseert dagelijks nieuwe inzichten in uw afname- en productieprofielen en beklemtoont de juiste aandachtspunten in uw energiestromen. Wij berekenen tot op kwartierniveau uw verbruik en uw vermogenspieken waardoor we gerichte acties kunnen ondernemen om de kosten in het kader van het capaciteitstarief te minimaliseren. Door de unieke combinatie van uw energie verbruik en -productie met alle prijscomponenten uit uw energiecontracten, krijgt u een gedetailleerd inzicht in de totaalkost van uw energie en weet u de exacte kost en opbrengst van elke MWh. Dit stelt ons in staat tot in detail uw energiefactuur na te rekenen. Onze zelfontwikkelde tools stellen ons in staat eenvoudig budget- en co²-berekeningen te visualiseren en toekomstprognoses te maken.

3

Consultancy.

 

 

Geïntegreerd in onze totaalaanpak, kan u steeds beroep doen op ons interne team van experts voor specifieke energievraagstukken. Onze  analisten bieden diverse  maatwerkoplossingen waaronder profielanalyses, rendementsstudies en business case berekeningen. Binnen deze dienstverlening kijken we vaak naar innovatieve, duurzame alternatieven voor onze klantenportefeuille, zoals batterijopslag en deelname aan windmolenprojecten. Met onze berekeningen bieden we inzichten in nieuwe mogelijkheden en kunnen we samen de best passende keuzes maken binnen een futureproof energiestrategie.

Testimonials.

Het verhaal van onze klanten.

Odot houdt de energiemarkt nauwlettend in de gaten. Op deze manier ontzorgen ze ons bij Brouwerij De Brabandere, zodat wij ons volledig kunnen concentreren op onze hoofdactiviteit.
Albert De Brabandere

Albert De Brabandere

Brouwerij De Brabandere

Dankzij de oplossingen van Odot hebben wij bij Shrimp Tempura geen last meer van administratieve rompslomp op het gebied van energiebeheer. Hierdoor kunnen we onbezorgd focussen op onze kernactiviteit – het creëren van culinaire ervaringen.

Tamara Verley

Tamara Verley

Shrimp Tempura

Terwijl Odot voortdurend de meest gunstige energieprijzen voor ons in de gaten hield, kon wij bij Omer ons volledig concentreren op het creëren van bieren van de hoogste kwaliteit.

Nico Nimmegeers

Nico Nimmegeers

Omer Vander Ghinste

De prijzen op de verschillende energiemarkten kennen een grillig verloop. Als energie-expert kan Odot die inschattingen beter maken dan wijzelf.

JP Pernet

JP Pernet

Group Van Loon

Odot is transparant, eerlijk, en het zijn geen commissiejagers. Ik voel me goed bij deze samenwerking.

Jean-Charles Wibo

Jean-Charles Wibo

Vlassenroot

Met Odot sloten we op twee dagen een overeenkomst in vertrouwen. Wij hadden bij onze start zeer snel een partner nodig om onze aansluiting bij de netbeheerder rond te krijgen. Los van de snelheid, was het feit dat ze groene energie aan goede voorwaarden voor ons konden regelen erg belangrijk.

Yves Champagne

Yves Champagne

Aspen

Plan een gesprek.

Ons team van experts staat klaar om al uw energievragen te beantwoorden.

 

Vul het contactformulier in of neem rechtstreeks contact op via telefoon of e-mail.