Energy Accounting
op maat van uw KMO.

Optimaliseer uw tijd en middelen door gebruik te maken van onze gespecialiseerde diensten rond energiebeheer. Bij Odot geniet u van het gemak van één centraal aanspreekpunt, waardoor uw energiemanagement eenvoudiger en efficiënter wordt.

Energy Accounting op maat van uw bedrijf.

Samenwerken met Odot brengt niet alleen gemoedsrust, maar ook controle over uw energie-uitgaven.

 

1

Energy Contract Management.

 

Ons team maakt een grondige analyse van uw energiesituatie, met de focus op het inzichtelijk maken van alle relevante kosten. Wij onderhandelen, beheren en optimaliseren uw energiecontracten met doorwinterde expertise en ondersteund door zelfontwikkelde softwaretools. Mogelijke prijsrisico's en verborgen kostencomponenten negotiëren we vooraf uit de energie offertes. In het beheer van uw energiecontracten anticiperen we op de dynamiek van de energiemarkt en veranderingen in uw energielandschap, zoals het plaatsen van zonnepanelen of laadpalen. Al uw prijsvoorwaarden, leveranciers en contracten kan u op elk moment raadplegen via onze my.Odot applicatie, waar u ook op een 100% transparante manier onze acties kan opvolgen.

2

Cost- & Consumption Management.

Via een directe connectie met de netbeheerder lezen wij dagelijks uw energieverbruiken uit, welke worden gevisualiseerd in handige grafieken op onze my.Odot applicatie. We analyseren tot in detail uw data en brengen inzicht in uw vermogenspieken in functie van het capaciteitstarief en dienen periodiek de correcte aanvragen in bij de netbeheerder. Door uw verbruiken te combineren met de door ons onderhandelde prijsvoorwaarden kent u van elke MWh op elk moment de exacte kost of opbrengst. In functie van uw energiebehoeften stellen we duidelijke budgetberekeningen en prognoses ter beschikking. De gedetailleerde indeling van energiekosten stelt ons in staat tot in de kleinste puntjes uw energiefacturen te controleren.

3

Consultancy.

 

 

De experts van Odot bieden KMO's een waardevolle brug naar het optimaliseren van hun energiebeheer. Voor al uw energievraagstukken over de installatie van zonnepanelen, het effect van laadpalen op vermogen en verbruik, en de rendementscase van zonnepanelen, voorziet Odot in objectieve berekeningen en adviezen. Onze consultancy reikt verder dan individuele locaties en omvat ook studies over Energiedelen. Wanneer u meerdere locaties hebt, onderzoeken we of het interessant is om energie te delen of overschotten terug te injecteren in het netwerk, wat resulteert in de meest kostenefficiënte oplossing.

Testimonials.

Het verhaal van onze klanten.

Odot houdt de energiemarkt nauwlettend in de gaten. Op deze manier ontzorgen ze ons bij Brouwerij De Brabandere, zodat wij ons volledig kunnen concentreren op onze hoofdactiviteit.
Albert De Brabandere

Albert De Brabandere

Brouwerij De Brabandere

Dankzij de oplossingen van Odot hebben wij bij Shrimp Tempura geen last meer van administratieve rompslomp op het gebied van energiebeheer. Hierdoor kunnen we onbezorgd focussen op onze kernactiviteit – het creëren van culinaire ervaringen.

Tamara Verley

Tamara Verley

Shrimp Tempura

Terwijl Odot voortdurend de meest gunstige energieprijzen voor ons in de gaten hield, kon wij bij Omer ons volledig concentreren op het creëren van bieren van de hoogste kwaliteit.

Nico Nimmegeers

Nico Nimmegeers

Omer Vander Ghinste

De prijzen op de verschillende energiemarkten kennen een grillig verloop. Als energie-expert kan Odot die inschattingen beter maken dan wijzelf.

JP Pernet

JP Pernet

Group Van Loon

Odot is transparant, eerlijk, en het zijn geen commissiejagers. Ik voel me goed bij deze samenwerking.

Jean-Charles Wibo

Jean-Charles Wibo

Vlassenroot

Met Odot sloten we op twee dagen een overeenkomst in vertrouwen. Wij hadden bij onze start zeer snel een partner nodig om onze aansluiting bij de netbeheerder rond te krijgen. Los van de snelheid, was het feit dat ze groene energie aan goede voorwaarden voor ons konden regelen erg belangrijk.

Yves Champagne

Yves Champagne

Aspen

Plan een gesprek.

Ons team van experts staat klaar om al uw energievragen te beantwoorden.

 

Vul het contactformulier in of neem rechtstreeks contact op via telefoon of e-mail.