Odot, uw partner voor een optimaal energiebeleid.

Odot werd opgericht in 2017 onder leiding van Chris Elbers en mag zich inmiddels energiepartner noemen van zo'n 1.600 bedrijven. Zoals ondernemingen vertrouwen op hun boekhouder voor het juiste fiscale advies, zo vertrouwt men op Odot voor het bekomen van het meest gunstige energielandschap.

energie

Odot zet Energy Accounting als succesvol concept in de markt.

Odot heeft de ambitie dé referentiepartner in energie bij uitstek te worden voor bedrijven in België, en op niet al te lange termijn ook in andere Europese landen. Daarom kozen we voor een unieke positionering als uw strategische partner in Energy Accounting. We ijveren voor het optimaliseren van energiekosten op een dynamische, continue en duurzame manier. Dit doen we door op een zeer transparante manier onze expertise in te zetten ten voordele van de klant, en al onze energieprocessen te integreren in een digitaal platform. Als uw partner in Energy Accounting streven we ernaar de complexiteit van de energiemarkt te vereenvoudigen en op maat gemaakte, efficiënte oplossingen te bieden. Door te focussen op expertise, betrouwbaarheid, innovatie en partnerschap, leggen we de basis voor duurzame relaties en leiden we in innovatie.

Onze historiek in een notendop.

Odot vindt zijn oorsprong in de visie van Chris Elbers, die diep geworteld is in de sector en meer dan 20 jaar ervaring in verschillende facetten van de energiemarkt op de teller heeft staan. Na Odot’s start in 2017 als een schaalbaar model voor geoptimaliseerde energiecontracten, groeide ons bedrijf snel en werden gaandeweg complementaire diensten geïntegreerd.

 

In juni '23 trok Odot de Belgische tak van BDO aan om te participeren via een kapitaalsverhoging. "Samen met BDO willen we onze klanten helpen om de meest voordelige én duurzame energiestrategie voor de toekomst uit te werken." - Chris Elbers, CEO van Odot. Dit leidde tot onze huidige positionering als partner in Energy Accounting waarbij we een 360°-aanpak hanteren om bedrijven op een pragmatische en duurzame manier door de energietransitie te leiden.

 

 

d8b61fe0-cdab-4d22-ac0a-eded6da73537

Het ecosysteem van Odot.

Odot bundelt de krachten in een dynamisch ecosysteem dat verder reikt dan alleen onze directe klanten. In de uitbouw van onze relaties, betrekken we diverse stakeholders bij onze missie. Samen met onze partners, leveranciers en installateurs willen we duurzame en innovatieve energie-oplossingen aanbieden aan onze klanten.

robot

Netwerk van leveranciers.

Odot onderhoudt een uitgebreid netwerk van energieleveranciers, installateurs van zonnepanelen en laadpalen en leveranciers van diverse energietechnologieën. Door nauw samen te werken kunnen we diverse partnerkanalen aanbieden aan onze klanten.

calendar

Strategische participaties.

Binnen ons ecosysteem is ook ruimte voor strategische overnames en investeringen in ondersteunende en complementaire bedrijven, waaronder IT-specialisten en andere dienstverleners binnen de energiesector. Deze synergetische relaties versterken ons vermogen om innovatieve oplossingen te bieden.

growth

Investeren
in Odot.

Odot staat in directe verbinding met haar investeerders en streeft naar een nauwe samenwerking in al haar partnerships. Door de steun van externe participaties kunnen we onze dienstverlening steeds verder ontwikkelen en nieuwe mogelijkheden ontdekken.

De gezichten achter Odot.

Odot's team.

Anya

Anya

Partner | Director of Operations & IT
Thomas

Thomas

Partner | Director of Business Development
Laurent

Laurent

Energy Business Partner
Sarah-Kay

Sarah-Kay

Energy Business Partner
Toby

Toby

Energy Business Partner
Dieter

Dieter

Energy Business Partner
Ward

Ward

Energy Business Partner
Martine

Martine

Energy Contract Coordinator
Anouk

Anouk

Sales Assistant
Yannick

Yannick

Business Information Coördinator
Jan

Jan

Energy Analyst
Celine

Celine

Financial Coordinator
Noëlia

Noëlia

Customer Care Coordinator
Eveline

Eveline

Inside Sales Coordinator
Jordy

Jordy

Marketing Coordinator
Dieter

Dieter

IT Developer
Robin

Robin

IT Developer

Plan een gesprek

Ons team van experts staat klaar om al uw energievragen te beantwoorden.

 

Vul het contactformulier in of neem rechtstreeks contact op via telefoon of e-mail.