BDO en Odot bundelen krachten voor duurzaam energiemanagement.

Terug naar alle blogs
Scroll

Zoals een bedrijf op zijn Accountant vertrouwt voor het juiste fiscaal advies, zo rekenen onze klanten op Odot voor een optimaal energiebeheer. Door de participatie van BDO in ons kapitaal, bundelen we de krachten en zullen we 'Energy Accounting' als een nieuw begrip in de markt zetten. Dankzij dit partnership bekomen nog meer bedrijven een efficiënte en duurzame oplossing voor hun energiekosten.

Energy Accounting voor bedrijven.

In de gesprekken tussen BDO en Odot werd al snel duidelijk dat er voor beide partijen een grote meerwaarde schuilde in een samenwerking. Als expert in financiële audits, accounting en business consulting is het voor BDO vanzelfsprekend om klanten op een gestructureerde manier te helpen bij de optimalisatie van hun energiekosten. Odot weet op haar beurt perfect hoe energiecontracten zijn opgebouwd, waar de verdoken marges en risico’s zitten, welke administratieve kosten worden aangerekend, hoe de koppeling met de groothandelsprijzen gebeurt en waar de mogelijkheden tot verbetering zich bevinden. Zowel Odot als BDO willen de link tussen optimaal energiebeheer, gedetailleerde analyses, proactief advies én hypermoderne IT-tools verder uitbreiden en inzetten bij hun bedrijfsklanten.

BDO Participatie

De voordelen van onze my.Odot applicatie.

Onze doorgewinterde kennis van de energiemarkt combineren we in onze gebruiksvriendelijke software applicatie my.Odot, die de klanten unieke inzichten biedt in hun energiestromen. Het systeem brengt de impact van grote verbruikers op de energiefactuur in kaart en verwittigd de gebruikers onder andere van vermogenspieken in het kader van het capaciteitstarief. Slimme oplossingen zoals de integratie van zonnepanelen, laadpalen en batterijen worden mee geïntegreerd om zo tot de meest ideale energiemix te komen.

Hoge energiekosten opsporen met AI-algoritmes.

Om bedrijven zo efficiënt mogelijk te helpen met het optimaliseren van hun energiekosten, zal er een koppeling gelegd worden met aiGust, de fintech startup die BDO samen met verschillende sectorgenoten heeft opgestart. In aiGUST worden geanonimiseerde boekhoudkundige data van bedrijven van verschillende Belgische accountants verzameld en via artificiële intelligentie worden en kunnen er analyses en voorspellingen gemaakt worden op vele parameters. Door aiGust-intelligentie te combineren met de expertise en kennis van Odot, kunnen er analyses en voorspellingen gemaakt worden op vele parameters. Bedrijven genieten op die manier van een volledige en geïntegreerde oplossing in energiemanagement.

Samenwerking voor duurzaamheid en efficiëntie.

Bedrijven zijn meer dan ooit op zoek naar manieren om hun hun ecologische voetafdruk te verkleinen op een kosten-efficiënte manier. Odot ondersteunt bedrijven bij het behalen van hun doelstellingen en gaat nog een stap verder door in te spelen op veranderende marktomstandigheden en nieuwe technologische mogelijkheden. Door de expertise van BDO hieraan toe te voegen, kunnen bedrijven rekenen op de meest accurate informatie en adviezen om zo een futureproof en duurzame energiestrategie uit te werken.

Odot
Odot

Odot verlaagt uw energiekosten door middel van een uniek aankoopmodel, ondersteund door AI en innovatieve software. Onze kennis van de energiemarkt, verzekert u van de voordeligste tarieven, een continue prijsopvolging en een contract dat bij u past.