Energieprijzen onder nul. Telt dit ook voor u?

Terug naar alle blogs
Scroll

De Covid-19 maatregelen zorgen ervoor dat het globale energieverbruik drastisch vermindert. Windmolens, zonneparken en ook kerncentrales blijven echter wel op eenzelfde niveau als voorheen energie produceren. Door het overaanbod zien we de energieprijzen dalen tot op uitzonderlijk lage prijsniveaus.  

Op sommige dagen of uren is de vraag naar energie zelfs zo klein, dat de tarieven onder nul zakken. We lazen in de krant dat deze zeldzame situatie iets is waar u als consument niet van kan mee genieten. Dat is niet altijd zo. Onze klanten, ongeacht hoe groot het verbruik, kunnen wél van de negatieve prijzen genieten. 

Voor wie gelden de negatieve tarieven?

Wie in deze periode een variabel Belpex energiecontract heeft, kan profiteren van de prijzen onder nul. Dit type contract houdt in dat u energie aankoopt op de variabele prijsbeurs, waar de energietarieven worden gevormd door vraag en aanbod. Wie daarentegen zijn prijs voor elektriciteit heeft vastgelegd voor deze periode, geniet niet mee van de huidige lage variabele tarieven. 

De klanten van Odot genieten mee.

Bij Odot onderhandelen wij specifieke contracten bij de energieleverancier, zowel voor kmo's als voor grote verbruikers tot 50.000 MWh. Doordat we klanten bundelen in grote homogene groepen, geniet u steeds van voordelen die u als individueel bedrijf nooit zou kunnen bedingen. Dankzij de flexibele voorwaarden die wij negotiëren, genieten de meeste van onze klanten mee van de negatieve prijzen.  

Wilt u ook op elk moment optimaal energie aankopen?

Laat uw energiecontracten beheren door de experts van Odot, zodat u verzekerd bent van de beste voorwaarden op de markt. Reeds 1000 bedrijven stapten reeds in onze aankoopmodel voor energie, en plukken daar nu de voordelen van.  


Wat is het effect op uw afrekening?

Helemaal negatief wordt uw factuur nooit. De energieprijs is slechts één component van de velen die op uw factuur staan. Naast het energieverbruik bevat uw afrekening o.a. ook nog distributiekosten, taksen en heffingen. Deze zullen in tegenstelling tot de energietarieven, niet mee onder nul zakken.

Wilt u uw afrekening laten analyseren?

Wij doen een vrijblijvende check op uw energie afrekening en simuleren wat u had kunnen besparen indien u energie had aangekocht via ons Odot aankoopmodel.  

Odot
Odot

Odot verlaagt uw energiekosten door middel van een uniek aankoopmodel, ondersteund door AI en innovatieve software. Onze kennis van de energiemarkt, verzekert u van de voordeligste tarieven, een continue prijsopvolging en een contract dat bij u past.