Dit kan Odot betekenen voor multisite bedrijven, zoals Link2Europe.

Terug naar alle blogs
Scroll

Heb je als bedrijf een groot aantal sites, dan is het (administratief) beheer van gas en elektriciteit een hele klus. Link2Europe kan erover meespreken. Of beter, kon erover meespreken. Want door samen te werken met Odot vereenvoudigden zij dit proces en zagen tegelijkertijd de kostprijs voor hun energie opvallend dalen.

Link2Europe rekruteert buitenlandse werknemers voor Belgische bedrijven. Dat zijn geschoolde arbeiders en technische profielen en ook hogere profielen, zoals ingenieurs. “Het gaat om talent dat niet (meer) aanwezig is in ons land,” vertelt Natascha Nagels, general manager van het rekruteringsbedrijf. “We zoeken in een zevental landen, via partners of op eigen houtje. We rekruteren vaak in Oost-Europa, Hongarije en Bulgarije bijvoorbeeld, maar ook in andere landen zoals Spanje, Portugal of zelfs buiten Europa. In functie van de profielen die onze klanten nodig hebben, houden we de lokale  economische situatie ter plekke in het oog. We zijn daarin heel flexibel. Onze rekruteringsinspanningen verleggen zich op basis van de veranderende arbeidsmarkten in Europa en daarbuiten.

De mensen die we rekruteren komen naar ons land voor een langdurige tewerkstelling, een vast contract of op projectbasis, 3 à 6 maanden. Projecten vallen soms samen met seizoenen, zoals in de tuinbouw of bij bandencentrales.

Wij rekruteren niet alleen, maar nemen ook alle administratie voor onze klanten en de medewerkers op ons. En we zorgen voor mobiliteitsoplossingen en woonruimte als de werknemers dat wensen. Hiervoor huren we een zestigtal particuliere woningen in heel Vlaanderen. We werken met lange termijn huurcontracten, maar een behoorlijk deel is kortlopend, bijvoorbeeld om seizoensarbeid op te vangen.

Team Link2Europe

Zestig sites voorzien van gas en elektriciteit

In het verleden werkten we samen met verschillende energieleveranciers. Het aan- en afschakelen per site en alle administratie daarrond gebeurde door onszelf. En dat was een bom werk. We betaalden voor onze energie ook de gewone marktprijzen, terwijl wij best een stevige ‘bundel’ zijn.

En toen ontmoetten we Odot.

Odot bundelde onze sites en omdat ze de markt door en door kennen, kopen ze gas en elektriciteit op het juiste moment aan. Wij investeren hier geen managementtijd meer in, onze energie-expert houdt de markt constant in het oog. Gevolg, we betalen minder!

Een tweede concreet voordeel van onze samenwerking is de grote efficiëntiewinst in onze interne processen. De administratie per site gebeurt nu volledig door de klantendienst van Odot. Wij geven alleen de wijzigingen door. We ontvangen ook geen 60 verschillende facturen meer, maar krijgen één voorschotfactuur per kwartaal en één afrekening per jaar. Tel onze tijdswinst maar uit!”

Zeer gewaardeerde partner

Net zoals veel andere bedrijven werd Link2Europe geraakt door corona. Dat had een stevige impact op het contract dat Link2Europe met Odot heeft. Natascha: “op een bepaald moment moesten we locaties afbouwen. We zijn snel met Odot rond de tafel gaan zitten, en we vonden oplossingen die beide partijen vooruithelpen. Los van kostenbesparing en efficiëntie vind ik het heel belangrijk te weten dat we samenwerken met een partner en niet zomaar een leverancier. Het is een fijn gevoel dat we van mens-tot-mens kunnen spreken. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat we samen gaan groeien!”

Geïnteresseerd in een samenwerking?

Ook ontdekken wat Odot voor uw bedrijf kan betekenen? Wij komen dat graag verduidelijken.

Odot
Odot

Odot verlaagt uw energiekosten door middel van een uniek aankoopmodel, ondersteund door AI en innovatieve software. Onze kennis van de energiemarkt, verzekert u van de voordeligste tarieven, een continue prijsopvolging en een contract dat bij u past.