Waarom BMW Herentals voor één energiepartner kiest.

Terug naar alle blogs
Scroll

Voor echt rijplezier moet je bij BMW Herentals zijn. Een onestopshop voor verkoop, naverkoop, onderhoud en herstellingen, banden en carrosserie. Voor zijn energiebehoeften gaat concessiehouder Filip Sneyers voor diezelfde integrale aanpak.

BMW Sneyers is voor gas, elektriciteit en zonnepanelen klant bij Odot sinds 2018. De samenwerking begon met een offerte voor energie en werd snel uitgebreid naar de 724 zonnepanelen (ruim 1100 m2) op het dak van het bedrijfsgebouw. Op dit moment heeft BMW Herentals een tweede concreet plan op tafel liggen om ook een nabijgelegen dak te voorzien van en 300-tal zonnepanelen.

De BMW concessie in Herentals telt in totaal 24.000 m2 terrein waarvan een 8.500 m2 aan vloeroppervlakte. Die bevat een moderne toonzaal en kantoren, een werkplaats, een carwash en een carrosserie afdeling. De grootste energieverbruikers zijn de verwarming- en koelinstallaties van het gebouw en de automotive infrastructuur zoals de spuitcabines, de 23 (!) hefbruggen en de carwash. Elektriciteit speelt nog een belangrijke rol voor Filip Sneyers. “De omwenteling naar elektrische en hybride wagens is de toekomst. Wij bouwen daarvoor onze laadpunten verder uit. Ideaal is dat we de batterijen opladen met de oogst van onze zonnepanelen. De door ons geproduceerde energie zelf benutten, en als we overschot hebben, deze via het injectiecontract met Odot terug op het net laten zetten zodat het verkocht wordt aan wie het nodig heeft, dat maakt de cirkel mooi rond.”

“BMW als bedrijf zet sterk in op verdere vergroening, bijvoorbeeld door klimaatneutrale sites. Alle aspecten in de ketting zijn daarbij belangrijk, van het watergebruik bij de productie, tot het energieverbruik bij de concessiehouders. Ik ben vragende partij om mijn energie verder te vergroenen, en dat is een vraag die niet in dovenmansoren valt bij Odot,” vertelt Filip.

BMW Sneyers

Één energiepartner

“Het is trouwens een groot voordeel om je energiebehoeften via één partij te laten behartigen”, argumenteert Filip. “Verschillende energieleveranciers willen hun aanbod wel verkopen, maar je kan ze moeilijk met elkaar vergelijken. Odot is voor ons één partner, en die regelt alles.”

Waarom koos BMW Herentals voor Odot? Voor deze drie voordelen: comfort, prijs en vertrouwen.

Filip: “het Odot team bestaat uit echte energie experten. Als zaakvoerder kan je de onderhandelingen over de energieprijs en de contracten daarrond, met een gerust hart uitbesteden. Je hoeft je er niet meer mee bezig te houden. Heb je vragen, dan volgt er bovendien altijd een snel antwoord. Dat is een comfortabel gevoel.” Een tweede reden waarom Filip voor Odot koos, zijn de interessante tarieven die hij voor zijn energie betaalt. “Omdat Odot de energiewereld door en door kent, klanten bundelt en zo gericht gaat onderhandelen met verschillende partijen, kopen ze energie optimaal aan. Het is zoals schaken en schuiven met contacten en contracten met als doel een voordelig resultaat. Dat kan je als individueel bedrijf én leek in het energiewereldje niet.

Last, but not least, is er het vertrouwen dat we hebben in het team van Odot. Naast een open communicatie bouwen ze dat vertrouwen ook op door heel transparant te zijn. In het dossier rond de zonnepanelen bijvoorbeeld. Het is logisch dat hun partner-installateur commercieel en administratief  goed georganiseerd is. Maar ook de technische equipe bleek van een zeer hoogstaand niveau. De ingenieurs van onze bedrijven hebben uitstekend samengewerkt rond de berekeningen en optimalisaties zodat we nu een zo efficiënt mogelijke en ook veilige installatie op ons dak hebben liggen.”

Geïnteresseerd in een samenwerking?

Ook ontdekken wat Odot voor uw bedrijf kan betekenen? Wij komen dat graag verduidelijken.

Odot
Odot

Odot verlaagt uw energiekosten door middel van een uniek aankoopmodel, ondersteund door AI en innovatieve software. Onze kennis van de energiemarkt, verzekert u van de voordeligste tarieven, een continue prijsopvolging en een contract dat bij u past.