Optimale aankoop
van elektriciteit
en aardgas.

Bespaar gegarandeerd dankzij ons doortastende, collectieve onderhandelingsmodel. Odot bundelt de energievragen van industriële verbruikers, bedrijven met meerdere vestigingen, kmo's en zelfstandigen. Om zo voor elk type verbruiker met maximaal gewicht de voordeligste energiecontracten te onderhandelen. Daarnaast volgen we de markt non-stop op, om zo op de meest gunstige prijspunten uw tarief vast te leggen. De hele Odot-aanpak wordt uiteraard afgestemd op uw situatie, budget én wensen rond groene energie.

Bedrijven met een verbruik van 5 tot 50.000 MWh per jaar.

Voor wie?

Bijna 1.000 bedrijven in België stapten al in ons aankoopmodel. Resultaat: een jaarlijkse besparing tot 30% op energiekosten.

block-orange-laptop

Zelfstandigen
en KMO's.

Wist u dat kleine en middelgrote bedrijven doorgaans energie aankopen tegen de 3 duurste tarieven op de markt? Dat heeft een grote impact op de budgetten.

 

Door energievragen van meerdere bedrijven te bundelen, versterkt Odot uw onderhandelingspositie ten aanzien van energiebedrijven. Dat verzekert u van voorwaarden die geen enkel bedrijf individueel kan vastleggen. Bovendien nemen we alle administratie voor onze rekening. Minder tijdsinvestering, minder kosten.

block-orange-global-pin

Bedrijven met meerdere vestigingen.

Bedrijven met verschillende vestigingen hebben vaak aparte contracten lopen. Die zijn ondergebracht bij verschillende leveranciers én met verschillende tarieven én vaak met hoge en verdoken marges. De voorwaarden voor elke vestiging kunnen ook anders zijn, wat vaak resulteert in een sterk oplopende prijs voor energie.

 

We ordenen alles, geven inzicht in uw lopende contracten en helpen u om die te optimaliseren.  Zo houdt u een helder overzicht van alle voorwaarden, prijzen én uw verbruik - ongeacht uw leverancier. En zorgen wij dat u energie aankoopt aan de laagste prijs.

block-orange-factory

Grootverbruikers tot 50.000 MWh.

Het aandeel van energiekosten binnen uw kostenstructuur is aanzienlijk. Een optimalisatie van die kosten, leidt bijgevolg ook tot een significante besparing. Wanneer u daarop wilt inzetten, hebt u nood aan een expert die uw verbruik bundelt met andere grootverbruikers. En de zoektocht, selectie en onderhandeling van energiecontracten voor z'n rekening neemt.

 

Odot treedt op als uw onafhankelijke energie trader en energie-aankoper. We brengen expertise binnen in uw bedrijf waarover u intern misschien niet beschikt of versterken uw interne experts door nauwe samenwerking. We bedingen de scherpste voorwaarden voor uw contract. En nemen de marktopvolging, de onderhandelingen en de contractopvolging voor onze rekening.

Het Odot model

Hoe werkt het Odot-model
voor aankoop elektriciteit en aardgas?

Clusteren & Onderhandelen.

Odot bundelt verschillende types energieverbruikers tot ideale volumes. Zo komen we met voldoende gewicht aan de start van de onderhandelingen. We onderhandelen uitsluitend contracten die:

 

  • geen verdoken marges en kosten bevatten
  • een minimale zichtbare marge omvatten, zodat u onze kost minstens éénmaal terugverdient. Weetje: doorgaans verdienen onze klanten die tot driemaal terug!
  • vaste en variabele prijsformules in één contract integreren.

 

Uit de aanbiedingen van de verschillende leveranciers, selecteren we de voorwaarden die maximaal voordeel bieden voor elk bedrijf. We brengen alle administratie voor u in orde, zodat u vlot kan overstappen. Dankzij deze aanpak koopt u bijna aan groothandelsprijzen.

three-circles
  1. Uitbesteding beheer energiecontracten. In ruil voor beperkte vergoeding
  2. Onderhandeling en continu beheer.
    Energiecontracten ten bate van klant.
  3. Energielevering en facturatie via de leverancier
white_block

Aankoopstrategie.

Bewust energie aankopen tegen de laagste prijs, dat vereist een doordachte strategie.

 

We combineren vaste en variabele prijsformules binnen één contract en bedingen de scherpste voorwaarden. Bij Odot volgen we de evoluties van de beursprijzen op. Zodat we op het juiste moment de juiste stappen kunnen zetten.

 

Voor ondernemingen met groot verbruik werken we nauw samen met uw interne diensten, om zo de optimale aankoopstrategie te bepalen.

Ontzorging &
Communicatie.

Besteed minder tijd aan het vinden van het voordeligste energiecontract. Odot volgt de markt en de prijzen op, voorziet u van heldere inzichten en signaleert evoluties wanneer ze voor u een verschil maken. Bovendien geven we vlot een duidelijk antwoord op al uw vragen over energie.

 

Elk jaar krijgt u een overzichtelijk rapport in handen. Dat geeft u inzicht in de besparingen die u realiseerde, de evolutie van de energieprijzen, de gevolgde strategie én relevante opportuniteiten.

white_block_two-circles
Feiten en cijfers

Sinds de start bijna 3 jaar geleden.

power

1349

klanten

Group 7943

4609

aansluitingen in beheer

electric-car

513K MWh

jaarlijks verbruik elektriciteit en aardgas

Start nu met besparen.

Stap in ons
aankoopmodel.

Instappen in ons aankoopmodel kan snel en gemakkelijk. Bij vragen kan u een gesprek aanvragen met een van onze energie-experts, of stuur uw eindafrekening door en wij simuleren uw besparing en bezorgen u een voorstel. Zo eenvoudig is dat.

01

Data
verzamelen.

Maak meteen uw simulatie: laad hier de gegevens van uw eindafrekening op. Is uw dossier complex? Vraag dan een gesprek aan.

02

Analyse &
Voorstel.

Hebben we een helder zicht op uw aansluitingen en verbruik? We berekenen uw mogelijke besparing en stellen een samenwerkingsvoorstel op.

03

Administratie
opstart.

Als u het samenwerkingsvoorstel ondertekend hebt, integreren we u in onze clusterwerking voor het voordeligste energiecontract. We brengen alle administratie in orde, zodat u zorgeloos kunt overstappen.

Besparing elektriciteit & gas

Besparingen van onze klanten in 2019.

Benieuwd naar de gemiddelde besparing per MWh van onze klanten? Ontdek ze hier!

De grootste besparing wordt gerealiseerd door onze aankoopstrategie. Door de groepering van volumes verdienen onze klanten hun vergoeding zelfs 2 tot 3 keer terug.

Ontdek in onderstaande tabel wat u zou kunnen besparen.

Elektriciteit Gas
Volume (MWh) 100 MWh 100 MWh
Besparing
op marge
360 € 360 €
Besparing
aankoopstrategie
1136 € 711 €
Totale besparing 1376 € 951 €
Elektriciteit Gas
Volume (MWh) 250 MWh 250 MWh
Besparing
op marge
800 € 800 €
Besparing
aankoopstrategie
2840 € 1778 €
Totale besparing 3320 € 2258 €
Elektriciteit Gas
Volume (MWh) 500 MWh 500 MWh
Besparing
op marge
1325 € 1325 €
Besparing
aankoopstrategie
5680 € 3555 €
Totale besparing 6475 € 4350 €
Elektriciteit Gas
Volume (MWh) 1000 MWh 1000 MWh
Besparing
op marge
1950 € 1950 €
Besparing
aankoopstrategie
11360 € 7110 €
Totale besparing 12530 € 8280 €
Elektriciteit Gas
Volume (MWh) 2500 MWh 2500 MWh
Besparing
op marge
2500 € 2500 €
Besparing
aankoopstrategie
28400 € 17775 €
Totale besparing 29650 € 19025 €
Elektriciteit Gas
Volume (MWh) 5000 MWh 5000 MWh
Besparing
op marge
3500 € 3500 €
Besparing
aankoopstrategie
56800 € 35550 €
Totale besparing 58550 € 37300 €
Elektriciteit Gas
Volume (MWh) 10000 MWh 10000 MWh
Besparing
op marge
5000 € 5000 €
Besparing
aankoopstrategie
113600 € 71100 €
Totale besparing 116100 € 73600 €
Elektriciteit Gas
Volume (MWh) 50000 MWh 50000 MWh
Besparing
op marge
11250 € 11250 €
Besparing
aankoopstrategie
568000 € 355500 €
Totale besparing 571750 € 359250 €
Creëer impact

De positieve impact
van het Odot aankoopmodel:

Odot realiseert een aanzienlijke besparing op uw energie-uitgaven. En neemt u alle administratieve en praktische zorgen uit handen.

money

Financiële
resultaten.

Wat je kan besparen? Dat berekenen we graag voor u. We garanderen dat u de Odot vergoeding minimaal volledig terugverdient, enkel al door de besparing op de marge van de energieleverancier. Vaak is het terugverdieneffect wel tot maal 2 of maal 3!

car

Zekerheid &
Expertise.

Voor een fractie van de kost haalt u de kennis van een ervaren energie expert in huis. Mogelijkheid tot nauwe samenwerking en strategiebepaling op maat van uw activiteit.

hourglass

Administratieve
tijdsbesteding.

Geen tijdrovende zoektochten, analyses en onderhandelingen meer! Odot neemt alles voor z'n rekening, van start tot finish. We zijn bovendien vlot bereikbaar én bieden u één persoonlijk aanspreekpunt voor al uw vragen.

Contacteer Odot.

Plan een gesprek met een Odot expert en ontdek wat we voor u kunnen doen.

De laatste input uit de wereld van energie

Odot Blog.

Blijf up-to-date en ervaar de voordelen. Lees hoe u maximaal kan besparen op uw energiekosten. Hoe u inzet op de duurzame energiemix van de toekomst. Hoe de juiste energie bedrijven een voelbare boost geeft. En wat er beweegt in de wereld van energie-aankopen en groene stroom.

ESG and energy transition: Odot's vision for sustainable energy management.
ESG and energy transition: Odot's vision for sustainable energy management.Odot/June 21, 2024

ESG and energy transition: Odot's vision for sustainable energy management.

Odot and BDO support companies in integrating ESG criteria into energy management, helping with regulatory compliance and optimisation of energy contracts, with a focus on transparency and sustainability.

The evolution of nuclear power in sustainable energy management: an overview.
The evolution of nuclear power in sustainable energy management: an overview.Odot/May 29, 2024

The evolution of nuclear power in sustainable energy management: an overview.

Nuclear power in Belgium is evolving from a dominant energy source to a future in which renewable energy plays the main role.

Clicking in the energy market: Distinguishing the importance of block and profile clicks.
Clicking in the energy market: Distinguishing the importance of block and profile clicks.Odot/April 29, 2024

Clicking in the energy market: Distinguishing the importance of block and profile clicks.

In the business energy market, it is crucial to understand the difference between profile clicks and block clicks. While profile clicks are based on consumption profiles, block clicks set equal volumes for each hour.

Turn your charging stations into a profitable business model in no time.
Turn your charging stations into a profitable business model in no time.Odot/March 20, 2024

Turn your charging stations into a profitable business model in no time.

In this article, we will discuss key costs when installing charging stations, as well as strategies to maximise revenue using detailed energy accounting.

Which trends will impact the energy environment in 2024? 
Which trends will impact the energy environment in 2024? Odot/March 17, 2024

Which trends will impact the energy environment in 2024? 

Discover emerging energy trends for 2024 in our latest blog post. From natural gas prices to mandatory sustainability reporting, we highlight the critical developments that will impact the energy environment over the coming year. Stay abreast of the developments and opportunities that will shape the future of energy.

Anticipated developments in energy prices in 2024 and beyond.
Anticipated developments in energy prices in 2024 and beyond.Odot/March 17, 2024

Anticipated developments in energy prices in 2024 and beyond.

In this dynamic energy market, where uncertainty is the only constant, Odot offers the expertise and guidance you need. Together, we can develop a strategy that will make your business resilient in the rapidly changing energy landscapes of 2024 and beyond.

Energy Sharing: Five potential pitfalls that might impact your revenue.
Energy Sharing: Five potential pitfalls that might impact your revenue.Odot/March 17, 2024

Energy Sharing: Five potential pitfalls that might impact your revenue.

Numerous companies have contacted us in recent months to ask about participating in Energy Sharing, an initiative that can significantly reduce energy costs. However, Chris Elbers, CEO of Odot, emphasizes that the potential benefits do not always live up to expectations. He explains: “Energy sharing is a brilliant concept, but in practice it often turns out to be just a drop in the ocean for many companies.”

Evolving Energy Market: Company challenges and the role Odot can play.
Evolving Energy Market: Company challenges and the role Odot can play.Odot/March 17, 2024

Evolving Energy Market: Company challenges and the role Odot can play.

To avoid unnecessary costs and fines, i.e. in the event of significant changes such as the implementation of solar panels or charging stations, companies now have to invest more and more time and expertise in their energy policies. These are complex challenges that require a strategic approach

BDO and Odot join forces for sustainable energy management.
BDO and Odot join forces for sustainable energy management.Odot/March 17, 2024

BDO and Odot join forces for sustainable energy management.

BDO’s participation in our capital enables us to join forces and market “Energy Accounting” as a new concept. Thanks to this partnership even more companies are able to access efficient and sustainable solutions for their energy expenditure.

Rising energy prices defy logic.
Rising energy prices defy logic.Odot/March 17, 2024

Rising energy prices defy logic.

What impact do rising energy prices have on your bill? You cannot ignore it in the media right now; rising energy prices are everywhere and many business leaders don’t know what to expect when they receive their next energy bill.

This is what Odot can do for multi-site companies such as Link2Europe.
This is what Odot can do for multi-site companies such as Link2Europe.Odot/March 17, 2024

This is what Odot can do for multi-site companies such as Link2Europe.

If your company comprises a large number of sites, the (administrative) management of gas and electricity can be daunting. Link2Europe knows exactly what this entails. Or to be correct, what this entailed.

Why BMW Herentals opts for a single energy partner.
Why BMW Herentals opts for a single energy partner.Odot/March 17, 2024

Why BMW Herentals opts for a single energy partner.

“Having your energy requirements managed by one party is a major advantage,” Filip explained. “Different energy providers are keen enough to sell their wares, but it is quite difficult to make comparisons between them.”

A new energy contract: what should you be aware of?
A new energy contract: what should you be aware of?Odot/March 17, 2024

A new energy contract: what should you be aware of?

Several companies are now taking steps to analyze their energy contracts. Or, your energy provider is proactive in sending you a new proposal for the renewal of your contract.

Energy prices below zero. Does this apply to you as well?
Energy prices below zero. Does this apply to you as well?Odot/March 17, 2024

Energy prices below zero. Does this apply to you as well?

Covid-19 measures are dramatically reducing global energy consumption. However, wind turbines, solar farms and nuclear power plants continue to produce energy at the same level as before.

Covid is lowering your energy bills
Covid is lowering your energy billsOdot/March 17, 2024

Covid is lowering your energy bills

The impact of the Covid-19 virus is also being felt in the energy sector. The measures that have been taken are drastically reducing energy consumption. This triggers the effect of supply and demand and energy prices are going into free fall to exceptionally low price levels.

Transparency a definite asset with Jean-Charles Wibo’s companies
Transparency a definite asset with Jean-Charles Wibo’s companiesOdot/March 17, 2024

Transparency a definite asset with Jean-Charles Wibo’s companies

Jean-Charles Wibo is owner of the Vlassenroot Group, a market leader in XXL steel processing, with the Antwerp Courthouse and Charles de Gaulle International Airport as two recent projects they were involved in.

Hotel Franq purchases worry free energy with Odot
Hotel Franq purchases worry free energy with OdotOdot/March 17, 2024

Hotel Franq purchases worry free energy with Odot

How do you buy energy in a straightforward manner and how can you be sure that you are getting the lowest energy price when you are running a hotel? Two relevant questions we put to Kristel Geubels, General Manager at the impressive Hotel Franq.

Odot helps keep the snow in Aspen really cold
Odot helps keep the snow in Aspen really coldOdot/March 17, 2024

Odot helps keep the snow in Aspen really cold

Lovers of perfect snow flock to Aspen in Wilrijk 365 days a year. How they ‘make’ their snow, managing energy as efficiently as possible and purchasing it using a smart approach.

Odot, your company's energy expert
Odot, your company's energy expertOdot/March 17, 2024

Odot, your company's energy expert

A personal energy expert for your business? Look no further than Odot. One of our very first customers, Group Van Loon (GVL), is more than happy to tell you all about it!