Optimale aankoop
van elektriciteit
en aardgas.

Bespaar gegarandeerd dankzij ons doortastende, collectieve onderhandelingsmodel. Odot bundelt de energievragen van industriële verbruikers, bedrijven met meerdere vestigingen, kmo's en zelfstandigen. Om zo voor elk type verbruiker met maximaal gewicht de voordeligste energiecontracten te onderhandelen. Daarnaast volgen we de markt non-stop op, om zo op de meest gunstige prijspunten uw tarief vast te leggen. De hele Odot-aanpak wordt uiteraard afgestemd op uw situatie, budget én wensen rond groene energie.

Bedrijven met een verbruik van 5 tot 50.000 MWh per jaar.

Voor wie?

Bijna 1.000 bedrijven in België stapten al in ons aankoopmodel. Resultaat: een jaarlijkse besparing tot 30% op energiekosten.

block-orange-laptop

Zelfstandigen
en KMO's.

Wist u dat kleine en middelgrote bedrijven doorgaans energie aankopen tegen de 3 duurste tarieven op de markt? Dat heeft een grote impact op de budgetten.

 

Door energievragen van meerdere bedrijven te bundelen, versterkt Odot uw onderhandelingspositie ten aanzien van energiebedrijven. Dat verzekert u van voorwaarden die geen enkel bedrijf individueel kan vastleggen. Bovendien nemen we alle administratie voor onze rekening. Minder tijdsinvestering, minder kosten.

block-orange-global-pin

Bedrijven met meerdere vestigingen.

Bedrijven met verschillende vestigingen hebben vaak aparte contracten lopen. Die zijn ondergebracht bij verschillende leveranciers én met verschillende tarieven én vaak met hoge en verdoken marges. De voorwaarden voor elke vestiging kunnen ook anders zijn, wat vaak resulteert in een sterk oplopende prijs voor energie.

 

We ordenen alles, geven inzicht in uw lopende contracten en helpen u om die te optimaliseren.  Zo houdt u een helder overzicht van alle voorwaarden, prijzen én uw verbruik - ongeacht uw leverancier. En zorgen wij dat u energie aankoopt aan de laagste prijs.

block-orange-factory

Grootverbruikers tot 50.000 MWh.

Het aandeel van energiekosten binnen uw kostenstructuur is aanzienlijk. Een optimalisatie van die kosten, leidt bijgevolg ook tot een significante besparing. Wanneer u daarop wilt inzetten, hebt u nood aan een expert die uw verbruik bundelt met andere grootverbruikers. En de zoektocht, selectie en onderhandeling van energiecontracten voor z'n rekening neemt.

 

Odot treedt op als uw onafhankelijke energie trader en energie-aankoper. We brengen expertise binnen in uw bedrijf waarover u intern misschien niet beschikt of versterken uw interne experts door nauwe samenwerking. We bedingen de scherpste voorwaarden voor uw contract. En nemen de marktopvolging, de onderhandelingen en de contractopvolging voor onze rekening.

Het Odot model

Hoe werkt het Odot-model
voor aankoop elektriciteit en aardgas?

Clusteren & Onderhandelen.

Odot bundelt verschillende types energieverbruikers tot ideale volumes. Zo komen we met voldoende gewicht aan de start van de onderhandelingen. We onderhandelen uitsluitend contracten die:

 

  • geen verdoken marges en kosten bevatten
  • een minimale zichtbare marge omvatten, zodat u onze kost minstens éénmaal terugverdient. Weetje: doorgaans verdienen onze klanten die tot driemaal terug!
  • vaste en variabele prijsformules in één contract integreren.

 

Uit de aanbiedingen van de verschillende leveranciers, selecteren we de voorwaarden die maximaal voordeel bieden voor elk bedrijf. We brengen alle administratie voor u in orde, zodat u vlot kan overstappen. Dankzij deze aanpak koopt u bijna aan groothandelsprijzen.

three-circles
  1. Uitbesteding beheer energiecontracten. In ruil voor beperkte vergoeding
  2. Onderhandeling en continu beheer.
    Energiecontracten ten bate van klant.
  3. Energielevering en facturatie via de leverancier
white_block

Aankoopstrategie.

Bewust energie aankopen tegen de laagste prijs, dat vereist een doordachte strategie.

 

We combineren vaste en variabele prijsformules binnen één contract en bedingen de scherpste voorwaarden. Bij Odot volgen we de evoluties van de beursprijzen op. Zodat we op het juiste moment de juiste stappen kunnen zetten.

 

Voor ondernemingen met groot verbruik werken we nauw samen met uw interne diensten, om zo de optimale aankoopstrategie te bepalen.

Ontzorging &
Communicatie.

Besteed minder tijd aan het vinden van het voordeligste energiecontract. Odot volgt de markt en de prijzen op, voorziet u van heldere inzichten en signaleert evoluties wanneer ze voor u een verschil maken. Bovendien geven we vlot een duidelijk antwoord op al uw vragen over energie.

 

Elk jaar krijgt u een overzichtelijk rapport in handen. Dat geeft u inzicht in de besparingen die u realiseerde, de evolutie van de energieprijzen, de gevolgde strategie én relevante opportuniteiten.

white_block_two-circles
Feiten en cijfers

Sinds de start bijna 3 jaar geleden.

power

1349

klanten

Group 7943

4609

aansluitingen in beheer

electric-car

513K MWh

jaarlijks verbruik elektriciteit en aardgas

Start nu met besparen.

Stap in ons
aankoopmodel.

Instappen in ons aankoopmodel kan snel en gemakkelijk. Bij vragen kan u een gesprek aanvragen met een van onze energie-experts, of stuur uw eindafrekening door en wij simuleren uw besparing en bezorgen u een voorstel. Zo eenvoudig is dat.

01

Data
verzamelen.

Maak meteen uw simulatie: laad hier de gegevens van uw eindafrekening op. Is uw dossier complex? Vraag dan een gesprek aan.

02

Analyse &
Voorstel.

Hebben we een helder zicht op uw aansluitingen en verbruik? We berekenen uw mogelijke besparing en stellen een samenwerkingsvoorstel op.

03

Administratie
opstart.

Als u het samenwerkingsvoorstel ondertekend hebt, integreren we u in onze clusterwerking voor het voordeligste energiecontract. We brengen alle administratie in orde, zodat u zorgeloos kunt overstappen.

Besparing elektriciteit & gas

Besparingen van onze klanten in 2019.

Benieuwd naar de gemiddelde besparing per MWh van onze klanten? Ontdek ze hier!

De grootste besparing wordt gerealiseerd door onze aankoopstrategie. Door de groepering van volumes verdienen onze klanten hun vergoeding zelfs 2 tot 3 keer terug.

Ontdek in onderstaande tabel wat u zou kunnen besparen.

Elektriciteit Gas
Volume (MWh) 100 MWh 100 MWh
Besparing
op marge
360 € 360 €
Besparing
aankoopstrategie
1136 € 711 €
Totale besparing 1376 € 951 €
Elektriciteit Gas
Volume (MWh) 250 MWh 250 MWh
Besparing
op marge
800 € 800 €
Besparing
aankoopstrategie
2840 € 1778 €
Totale besparing 3320 € 2258 €
Elektriciteit Gas
Volume (MWh) 500 MWh 500 MWh
Besparing
op marge
1325 € 1325 €
Besparing
aankoopstrategie
5680 € 3555 €
Totale besparing 6475 € 4350 €
Elektriciteit Gas
Volume (MWh) 1000 MWh 1000 MWh
Besparing
op marge
1950 € 1950 €
Besparing
aankoopstrategie
11360 € 7110 €
Totale besparing 12530 € 8280 €
Elektriciteit Gas
Volume (MWh) 2500 MWh 2500 MWh
Besparing
op marge
2500 € 2500 €
Besparing
aankoopstrategie
28400 € 17775 €
Totale besparing 29650 € 19025 €
Elektriciteit Gas
Volume (MWh) 5000 MWh 5000 MWh
Besparing
op marge
3500 € 3500 €
Besparing
aankoopstrategie
56800 € 35550 €
Totale besparing 58550 € 37300 €
Elektriciteit Gas
Volume (MWh) 10000 MWh 10000 MWh
Besparing
op marge
5000 € 5000 €
Besparing
aankoopstrategie
113600 € 71100 €
Totale besparing 116100 € 73600 €
Elektriciteit Gas
Volume (MWh) 50000 MWh 50000 MWh
Besparing
op marge
11250 € 11250 €
Besparing
aankoopstrategie
568000 € 355500 €
Totale besparing 571750 € 359250 €
Creëer impact

De positieve impact
van het Odot aankoopmodel:

Odot realiseert een aanzienlijke besparing op uw energie-uitgaven. En neemt u alle administratieve en praktische zorgen uit handen.

money

Financiële
resultaten.

Wat je kan besparen? Dat berekenen we graag voor u. We garanderen dat u de Odot vergoeding minimaal volledig terugverdient, enkel al door de besparing op de marge van de energieleverancier. Vaak is het terugverdieneffect wel tot maal 2 of maal 3!

car

Zekerheid &
Expertise.

Voor een fractie van de kost haalt u de kennis van een ervaren energie expert in huis. Mogelijkheid tot nauwe samenwerking en strategiebepaling op maat van uw activiteit.

hourglass

Administratieve
tijdsbesteding.

Geen tijdrovende zoektochten, analyses en onderhandelingen meer! Odot neemt alles voor z'n rekening, van start tot finish. We zijn bovendien vlot bereikbaar én bieden u één persoonlijk aanspreekpunt voor al uw vragen.

Contacteer Odot.

Plan een gesprek met een Odot expert en ontdek wat we voor u kunnen doen.

De laatste input uit de wereld van energie

Odot Blog.

Blijf up-to-date en ervaar de voordelen. Lees hoe u maximaal kan besparen op uw energiekosten. Hoe u inzet op de duurzame energiemix van de toekomst. Hoe de juiste energie bedrijven een voelbare boost geeft. En wat er beweegt in de wereld van energie-aankopen en groene stroom.

De evolutie van kernenergie in duurzaam energiebeheer: een overzicht.
De evolutie van kernenergie in duurzaam energiebeheer: een overzicht.Odot/Mei 29, 2024

De evolutie van kernenergie in duurzaam energiebeheer: een overzicht.

Kernenergie in België evolueert van een dominante energiebron naar een toekomst waarin hernieuwbare energie de belangrijkste rol speelt.

Klikken in de energiemarkt: Het belang van blok- en profielkliks onderscheiden.
Klikken in de energiemarkt: Het belang van blok- en profielkliks onderscheiden.Odot/April 29, 2024

Klikken in de energiemarkt: Het belang van blok- en profielkliks onderscheiden.

In de zakelijke energiemarkt is het cruciaal om het verschil te begrijpen tussen profielkliks en blokkliks. Terwijl profielkliks gebaseerd zijn op verbruiksprofielen, leggen blokkliks gelijke volumes voor elk uur vast.

Maak van uw laadstations in no time een winstgevend businessmodel.
Maak van uw laadstations in no time een winstgevend businessmodel.Odot/Maart 20, 2024

Maak van uw laadstations in no time een winstgevend businessmodel.

In dit artikel zullen we de belangrijkste kosten bij het installeren van laadstations bespreken, evenals strategieën om de opbrengsten te maximaliseren met behulp van gedetailleerde energy accounting.

Welke trends hebben impact op het energielandschap in 2024? 
Welke trends hebben impact op het energielandschap in 2024? Odot/Januari 22, 2024

Welke trends hebben impact op het energielandschap in 2024? 

Ontdek in ons nieuwste blogbericht de opkomende energietrends van 2024. Van aardgasprijzen tot verplichte duurzaamheidsrapportering, we belichten de cruciale ontwikkelingen die het energielandschap het komende jaar zullen beïnvloeden. Blijf op de hoogte van de evoluties en kansen die de toekomst van energie vormgeven.

Verwachte ontwikkelingen van energieprijzen in 2024 en verder.
Verwachte ontwikkelingen van energieprijzen in 2024 en verder.Odot/November 27, 2023

Verwachte ontwikkelingen van energieprijzen in 2024 en verder.

In deze dynamische energiemarkt, waar onzekerheid de enige constante is, biedt Odot de expertise en begeleiding die u nodig heeft. Samen kunnen we een strategie ontwikkelen die uw bedrijf veerkrachtig maakt in de snel veranderende energielandschappen van 2024 en verder.

Energiedelen: Vijf mogelijke valkuilen die een impact hebben op uw opbrengst.
Energiedelen: Vijf mogelijke valkuilen die een impact hebben op uw opbrengst.Odot/November 03, 2023

Energiedelen: Vijf mogelijke valkuilen die een impact hebben op uw opbrengst.

De laatste maanden hebben tal van bedrijven zich tot ons gewend met de vraag of ze kunnen deelnemen aan Energiedelen, een initiatief dat de energiekosten aanzienlijk kan verlagen. Chris Elbers, CEO van Odot, benadrukt echter dat de potentiële voordelen niet altijd aan de verwachtingen voldoen. Hij legt uit: “Energiedelen is een prachtig concept, maar in de praktijk blijkt het voor veel bedrijven slechts een druppel op een hete plaat te zijn.”

De Evoluerende Energiemarkt: Uitdagingen voor Bedrijven en de Rol van Odot.
De Evoluerende Energiemarkt: Uitdagingen voor Bedrijven en de Rol van Odot.Odot/September 26, 2023

De Evoluerende Energiemarkt: Uitdagingen voor Bedrijven en de Rol van Odot.

Om onnodige kosten en boetes te vermijden, met name bij belangrijke wijzigingen zoals de implementatie van zonnepanelen of laadpalen, dienen bedrijven nu meer tijd en expertise te investeren in hun energiebeleid. Deze uitdagingen zijn complex en vergen een strategische aanpak

BDO en Odot bundelen krachten voor duurzaam energiemanagement.
BDO en Odot bundelen krachten voor duurzaam energiemanagement.Odot/Juni 21, 2023

BDO en Odot bundelen krachten voor duurzaam energiemanagement.

Door de participatie van BDO in ons kapitaal, bundelen we de krachten en zullen we ‘Energy Accounting’ als een nieuw begrip in de markt zetten. Dankzij dit partnership bekomen nog meer bedrijven een efficiënte en duurzame oplossing voor hun energiekosten.

Stijgende energieprijzen tarten de logica.
Stijgende energieprijzen tarten de logica.Odot/September 23, 2021

Stijgende energieprijzen tarten de logica.

Welke impact hebben de stijgende energieprijzen op uw factuur? U kunt er momenteel niet naast kijken in de media; de stijgende energieprijzen zijn alomtegenwoordig en vele bedrijfsleiders weten niet wat ze kunnen verwachten bij hun volgende energie afrekening.

Dit kan Odot betekenen voor multisite bedrijven, zoals Link2Europe.
Dit kan Odot betekenen voor multisite bedrijven, zoals Link2Europe.Odot/September 30, 2020

Dit kan Odot betekenen voor multisite bedrijven, zoals Link2Europe.

Heb je als bedrijf een groot aantal sites, dan is het (administratief) beheer van gas en elektriciteit een hele klus. Link2Europe kan erover meespreken. Of beter, kon erover meespreken.

Waarom BMW Herentals voor één energiepartner kiest.
Waarom BMW Herentals voor één energiepartner kiest.Odot/September 05, 2020

Waarom BMW Herentals voor één energiepartner kiest.

Het is een groot voordeel om je energiebehoeften via één partij te laten behartigen”, argumenteert Filip. “Verschillende energieleveranciers willen hun aanbod wel verkopen, maar je kan ze moeilijk met elkaar vergelijken.”

Een nieuw energiecontract: waar moet u op letten?
Een nieuw energiecontract: waar moet u op letten?Odot/Mei 13, 2020

Een nieuw energiecontract: waar moet u op letten?

Verschillende bedrijven vatten nu de koe bij de horens om hun energiecontracten onder de loep te nemen. Of, u krijgt proactief een nieuw voorstel van de energieleverancier toegestuurd voor de hernieuwing van uw contract.

Energieprijzen onder nul. Telt dit ook voor u?
Energieprijzen onder nul. Telt dit ook voor u?Odot/April 30, 2020

Energieprijzen onder nul. Telt dit ook voor u?

De Covid-19 maatregelen zorgen ervoor dat het globale energieverbruik drastisch vermindert. Windmolens, zonneparken en ook kerncentrales blijven echter wel op eenzelfde niveau als voorheen energie produceren.

Corona laat uw energiefactuur dalen
Corona laat uw energiefactuur dalenOdot/April 30, 2020

Corona laat uw energiefactuur dalen

De impact van het Covid-19 virus is ook voelbaar in de energiesector. De getroffen maatregelen zorgen ervoor dat het energieverbruik drastisch vermindert. Hierdoor treedt het effect van vraag en aanbod in werking en zien we de energieprijzen in vrije val gaan tot op uitzonderlijk lage prijsniveaus.

Odot houdt de sneeuw in Aspen mee koud
Odot houdt de sneeuw in Aspen mee koudOdot/Juni 13, 2019

Odot houdt de sneeuw in Aspen mee koud

Liefhebbers van de perfecte sneeuw trekken 365 dagen per jaar naar Aspen in Wilrijk. Hoe ze daar hun sneeuw ‘maken’, zo efficiënt mogelijk met energie omgaan en die energie ook slim aankopen.

Odot, de energie-expert van uw bedrijf
Odot, de energie-expert van uw bedrijfOdot/Mei 13, 2019

Odot, de energie-expert van uw bedrijf

Een persoonlijke energie-expert voor uw bedrijf? Dat is Odot. We laten het onze klant van het eerste uur, Group Van Loon (GVL), zelf vertellen!

Hotel Franq koopt zorgeloos energie aan met Odot
Hotel Franq koopt zorgeloos energie aan met OdotOdot/Maart 13, 2019

Hotel Franq koopt zorgeloos energie aan met Odot

Hoe koop je als hotel makkelijk energie aan én hoe ben je zeker van de laagste energieprijs? Twee pertinente vragen die we stellen aan Kristel Geubels, general manager bij het fraaie Hotel Franq.

Transparantie troef bij de bedrijven van Jean-Charles Wibo
Transparantie troef bij de bedrijven van Jean-Charles WiboOdot/Januari 13, 2019

Transparantie troef bij de bedrijven van Jean-Charles Wibo

Jean-Charles Wibo is eigenaar van de Vlassenroot Group, marketleider in XXL staalverwerking met het Justitiepaleis van Antwerpen en Charles de Gaulle International Airport als twee recente realisaties waar ze bij betrokken waren.