Energie-injectie: boek de grootst mogelijke omzet op de verkoop van stroomoverschotten van uw zonnepanelen en windparken.

€55/MwH: dát ontvingen onze injectieklanten gemiddeld in 2019

Energie-injectie

Voor wie?

Ondernemingen die het teveel aan geproduceerde stroom uit hun zonnepark of windpark willen verkopen, kunnen dit overschot injecteren op het net. Door slim te onderhandelen, bereikt Odot de voordeligste tarieven voor uw onderneming. Zodat u de ROI van uw zonnepanelen- of windpark voelbaar optimaliseert.

warehouse

Voor bedrijven.

Eigenaars van zonneparken ontvangen slechts een minimale vergoeding voor het stroomoverschot dat ze op het net injecteren. Bovendien is het contract vaak weinig flexibel.

Odot maximaliseert uw omzet bij de verkoop van stroomoverschotten van zonnepanelen. We groeperen klanten met een vergelijkbaar energieaanbod, zodat we onderhandelen met extra gewicht. Bovendien volgen we de markt continu op, zodat we de juiste stappen zetten op het juiste moment.

desktop-car

Investeerders
in meerdere zonneparken.

Bereik de grootst mogelijk omzet, met gericht advies door ervaren trading experts. Door hecht samen te werken bereiken we het mooiste resultaat. En nemen we de investeerders alle zorgen uit handen.

Onze oplossingen

Hoe optimaliseren
wij energie injectie.

Clusteren & Onderhandelen.

Odot bundelt de restvolumes van verschillende bedrijven. Zo versterken we onze onderhandelingspositie wanneer we offertes aanvragen bij verschillende leveranciers.

 

Onze experts onderhandelen contracten waarbij de afslag zo klein mogelijk is én de mogelijkheid bestaat om te verkopen aan vaste en/of variabele prijs.

 

Uit alle verschillende aanbiedingen selecteren we de beste voorwaarden voor elk bedrijf. Ook alle administratieve formaliteiten neemt Odot voor z'n rekening.

Group 8319
Group 8320

Verkoopstrategie.

Odot monitort de energiemarkt non-stop. Ook de evolutie van de beursprijzen wordt continu geanalyseerd. We kiezen voor vaste en variabele prijzen of een combinatie van beiden. Afhankelijk van wat het beste is voor uw onderneming. Beschikt u over aanzienlijke stroomoverschotten? Dan bepalen we samen met u de geschikte verkoopstrategie.

Ontzorging &
Communicatie.

Odot scant de markt en communiceert steeds helder over prijsopportuniteiten en sectorevoluties. Onze experts beantwoorden bovendien al uw energievragen.

 

Elk jaar ontvangt u een gedetailleerd activiteitenrapport. Dat bevat de besparing die u realiseerde, de evolutie van de prijsbeurzen, het traject van de uitgestippelde strategie en de gekozen opportuniteiten. We houden u zorgvuldig op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, die voor u van belang kunnen zijn.

white_block_two-circles

Injectieklik 2019

Energieinjectie
tarieven in 2019
voor vaste prijs
in 2020.

graph-photo

Contacteer Odot.

Plan een gesprek met een Odot expert en ontdek wat we voor u kunnen doen.

De laatste input uit de wereld van energie

Odot Blog.

Blijf up-to-date en ervaar de voordelen. Lees hoe u maximaal kan besparen op uw energiekosten. Hoe u inzet op de duurzame energiemix van de toekomst. Hoe de juiste energie bedrijven een voelbare boost geeft. En wat er beweegt in de wereld van energie-aankopen en groene stroom.

BDO en Odot bundelen krachten voor duurzaam energiemanagement.
BDO en Odot bundelen krachten voor duurzaam energiemanagement.Odot/Juni 21, 2023

BDO en Odot bundelen krachten voor duurzaam energiemanagement.

Door de participatie van BDO in ons kapitaal, bundelen we de krachten en zullen we ‘Energy Accounting’ als een nieuw begrip in de markt zetten. Dankzij dit partnership bekomen nog meer bedrijven een efficiënte en duurzame oplossing voor hun energiekosten.

Stijgende energieprijzen tarten de logica.
Stijgende energieprijzen tarten de logica.Odot/September 23, 2021

Stijgende energieprijzen tarten de logica.

Welke impact hebben de stijgende energieprijzen op uw factuur? U kunt er momenteel niet naast kijken in de media; de stijgende energieprijzen zijn alomtegenwoordig en vele bedrijfsleiders weten niet wat ze kunnen verwachten bij hun volgende energie afrekening.

Dit kan Odot betekenen voor multisite bedrijven, zoals Link2Europe.
Dit kan Odot betekenen voor multisite bedrijven, zoals Link2Europe.Odot/September 30, 2020

Dit kan Odot betekenen voor multisite bedrijven, zoals Link2Europe.

Heb je als bedrijf een groot aantal sites, dan is het (administratief) beheer van gas en elektriciteit een hele klus. Link2Europe kan erover meespreken. Of beter, kon erover meespreken.

Waarom BMW Herentals voor één energiepartner kiest.
Waarom BMW Herentals voor één energiepartner kiest.Odot/September 05, 2020

Waarom BMW Herentals voor één energiepartner kiest.

Het is een groot voordeel om je energiebehoeften via één partij te laten behartigen”, argumenteert Filip. “Verschillende energieleveranciers willen hun aanbod wel verkopen, maar je kan ze moeilijk met elkaar vergelijken.”

Een nieuw energiecontract: waar moet u op letten?
Een nieuw energiecontract: waar moet u op letten?Odot/Mei 13, 2020

Een nieuw energiecontract: waar moet u op letten?

Verschillende bedrijven vatten nu de koe bij de horens om hun energiecontracten onder de loep te nemen. Of, u krijgt proactief een nieuw voorstel van de energieleverancier toegestuurd voor de hernieuwing van uw contract.

Energieprijzen onder nul. Telt dit ook voor u?
Energieprijzen onder nul. Telt dit ook voor u?Odot/April 30, 2020

Energieprijzen onder nul. Telt dit ook voor u?

De Covid-19 maatregelen zorgen ervoor dat het globale energieverbruik drastisch vermindert. Windmolens, zonneparken en ook kerncentrales blijven echter wel op eenzelfde niveau als voorheen energie produceren.

Corona laat uw energiefactuur dalen
Corona laat uw energiefactuur dalenOdot/April 30, 2020

Corona laat uw energiefactuur dalen

De impact van het Covid-19 virus is ook voelbaar in de energiesector. De getroffen maatregelen zorgen ervoor dat het energieverbruik drastisch vermindert. Hierdoor treedt het effect van vraag en aanbod in werking en zien we de energieprijzen in vrije val gaan tot op uitzonderlijk lage prijsniveaus.

Odot houdt de sneeuw in Aspen mee koud
Odot houdt de sneeuw in Aspen mee koudOdot/Juni 13, 2019

Odot houdt de sneeuw in Aspen mee koud

Liefhebbers van de perfecte sneeuw trekken 365 dagen per jaar naar Aspen in Wilrijk. Hoe ze daar hun sneeuw ‘maken’, zo efficiënt mogelijk met energie omgaan en die energie ook slim aankopen.

Odot, de energie-expert van uw bedrijf
Odot, de energie-expert van uw bedrijfOdot/Mei 13, 2019

Odot, de energie-expert van uw bedrijf

Een persoonlijke energie-expert voor uw bedrijf? Dat is Odot. We laten het onze klant van het eerste uur, Group Van Loon (GVL), zelf vertellen!

Hotel Franq koopt zorgeloos energie aan met Odot
Hotel Franq koopt zorgeloos energie aan met OdotOdot/Maart 13, 2019

Hotel Franq koopt zorgeloos energie aan met Odot

Hoe koop je als hotel makkelijk energie aan én hoe ben je zeker van de laagste energieprijs? Twee pertinente vragen die we stellen aan Kristel Geubels, general manager bij het fraaie Hotel Franq.

Transparantie troef bij de bedrijven van Jean-Charles Wibo
Transparantie troef bij de bedrijven van Jean-Charles WiboOdot/Januari 13, 2019

Transparantie troef bij de bedrijven van Jean-Charles Wibo

Jean-Charles Wibo is eigenaar van de Vlassenroot Group, marketleider in XXL staalverwerking met het Justitiepaleis van Antwerpen en Charles de Gaulle International Airport als twee recente realisaties waar ze bij betrokken waren.