Zonnepanelen:
investeer met een terugverdientijd
van 3 tot 6 jaar

Door te groeperen, onderhandelde Odot de beste voorwaarden voor uw zonnepanelenproject van klein tot groot. Resultaat: uw bedrijf geniet van de scherpste voorwaarden op de markt én van services en producten van uitmuntende kwaliteit.

Zonnepanelen

Voor wie?

In 2019 werd bijna 30.000 m² aan zonnepanelen geïnstalleerd - van 10.000 m² grote projecten tot het private dak van de ondernemer.

construction

Bij de ondernemer
thuis.

Wilt u zonnepanelen laten installeren op een kleine oppervlakte? Dan hebt u weinig onderhandelingsmarge, én vraagt dit veel tijd.

 

Odot onderhandelde met groot volume. Zo geniet u ook voor een kleiner project de beste voorwaarden op de markt.

modify

Installaties tot
500 m².

Uw zonnepaneleninstallatie is goed voor het milieu en kan u een grote besparing op uw energiefactuur opleveren. Tot eind 2019 had een installatie tot 500 m² een lager rendement - onder meer door de hoge kost van het netontkoppelbord. De wetgeving werd echter gewijzigd in uw voordeel.

 

Odot onderhandelde ook voor deze projecten de scherpste prijzen. Het is dus de ideale moment om te investeren in zonnepanelen voor daken tot 500 m².

factory

Grote daken tot 50.000 m²

Dankzij de clusteraanpak die vele projecten bundelt, wordt uw project gerealiseerd tegen de scherpste prijs. We kozen voor een installatiepartner die werkt met uitstekende kwaliteit.

 

Odot neemt daarnaast alle administratie en opvolging voor z'n rekening, tijdens het hele project.

Onze oplossingen

Hoe bekwamen
wij de beste
voorwaarden op
de markt?

Aanbesteding & Onderhandeling.

STAP 1: we lanceerden een aanbesteding voor tientallen projecten over meerdere jaren, van kleine tot grote installaties.

 

STAP 2: door het grote volume bekwamen we hoge kwaliteit aan lage prijzen.

 

STAP 3: we kozen voor een financieel stabiel partner die zijn garanties kan waarmaken

Group 8319
Group 8320

Project op maat
van de klant.

Samen maken we een accurate simulatie voor uw project. Odot analyseert de mogelijkheden op basis van door ons onderhandelde prijzen en uw huidige energiekosten.

 

Odot adviseert u eveneens grondig en correct over de mogelijkheden tot financiering door een derde partij - als u dat wenst.

Begeleiding van installatie tot oplevering.

Odot verdedigt uw belangen doelgericht. We volgen uw project nauw op bij de partner-leverancier. Vervolgens verkopen we de energie-overschotten van uw zonnepark aan de hoogst mogelijke prijzen, dankzij de Odot-injectiecluster.

white_block_two-circles
Waarom Odot?

Uw voordelen
van onze aanpak:

Zonnepanelen zijn een cruciaal onderdeel van de energiemix van de toekomst. Maar de juiste installatie kiezen, voorwaarden bepalen én leverancier vinden? Dat vereist diepgaande kennis en heel wat uren research.

 

Laat uw zonnepanelen renderen met Odot. Wij leveren een integrale service in zonnepanelen, in samenwerking met leveranciers met een ijzersterke staat van dienst.

power

Maximaal projectrendement.

Bouw samen met Odot de ideale case, op basis van alle beschikbare parameters - van dakoppervlak tot energieprijzen, van financieringsmogelijkheden tot productie en consumptie. Zo haalt u maximaal rendement uit uw zonneproject.

clock (1)

Minimale tijdsbesteding.

Beperk de tijdsinvestering voor uw bedrijf aanzienlijk. U hoeft geen leveranciers te contacteren of prijzen te vergelijken. De experts van Odot behartigen uw belangen en volgen de voortgang van uw project continu op.

ecology

Duurzaamheid in uw bedrijf.

Zonnepanelen zijn een belangrijke stap in de richting van een duurzame energieomslag. Odot biedt echter nog aanvullende mogelijkheden voor uw transitie naar groene stroom.

Injectieklik 2019

Energieinjectie
tarieven in 2018
voor vaste prijs
in 2019.

Eind 2018 lagen 4 van de 6 kerncentrales stil en schoten de elektriciteitsprijzen op de energiebeurzen pijlsnel omhoog. Odot legde toen injectieprijzen vast voor zijn klanten zodat de energieoverschotten in 2019 aan de hoogste prijs verkocht konden worden namelijk 71,5 euro per MWh

 

 

 

Group 8320

Contacteer Odot.

Plan een gesprek met een Odot expert en ontdek wat we voor u kunnen doen.

De laatste input uit de wereld van energie

Odot Blog.

Blijf up-to-date en ervaar de voordelen. Lees hoe u maximaal kan besparen op uw energiekosten. Hoe u inzet op de duurzame energiemix van de toekomst. Hoe de juiste energie bedrijven een voelbare boost geeft. En wat er beweegt in de wereld van energie-aankopen en groene stroom.

De evolutie van kernenergie in duurzaam energiebeheer: een overzicht.
De evolutie van kernenergie in duurzaam energiebeheer: een overzicht.Odot/Mei 29, 2024

De evolutie van kernenergie in duurzaam energiebeheer: een overzicht.

Kernenergie in België evolueert van een dominante energiebron naar een toekomst waarin hernieuwbare energie de belangrijkste rol speelt.

Klikken in de energiemarkt: Het belang van blok- en profielkliks onderscheiden.
Klikken in de energiemarkt: Het belang van blok- en profielkliks onderscheiden.Odot/April 29, 2024

Klikken in de energiemarkt: Het belang van blok- en profielkliks onderscheiden.

In de zakelijke energiemarkt is het cruciaal om het verschil te begrijpen tussen profielkliks en blokkliks. Terwijl profielkliks gebaseerd zijn op verbruiksprofielen, leggen blokkliks gelijke volumes voor elk uur vast.

Maak van uw laadstations in no time een winstgevend businessmodel.
Maak van uw laadstations in no time een winstgevend businessmodel.Odot/Maart 20, 2024

Maak van uw laadstations in no time een winstgevend businessmodel.

In dit artikel zullen we de belangrijkste kosten bij het installeren van laadstations bespreken, evenals strategieën om de opbrengsten te maximaliseren met behulp van gedetailleerde energy accounting.

Welke trends hebben impact op het energielandschap in 2024? 
Welke trends hebben impact op het energielandschap in 2024? Odot/Januari 22, 2024

Welke trends hebben impact op het energielandschap in 2024? 

Ontdek in ons nieuwste blogbericht de opkomende energietrends van 2024. Van aardgasprijzen tot verplichte duurzaamheidsrapportering, we belichten de cruciale ontwikkelingen die het energielandschap het komende jaar zullen beïnvloeden. Blijf op de hoogte van de evoluties en kansen die de toekomst van energie vormgeven.

Verwachte ontwikkelingen van energieprijzen in 2024 en verder.
Verwachte ontwikkelingen van energieprijzen in 2024 en verder.Odot/November 27, 2023

Verwachte ontwikkelingen van energieprijzen in 2024 en verder.

In deze dynamische energiemarkt, waar onzekerheid de enige constante is, biedt Odot de expertise en begeleiding die u nodig heeft. Samen kunnen we een strategie ontwikkelen die uw bedrijf veerkrachtig maakt in de snel veranderende energielandschappen van 2024 en verder.

Energiedelen: Vijf mogelijke valkuilen die een impact hebben op uw opbrengst.
Energiedelen: Vijf mogelijke valkuilen die een impact hebben op uw opbrengst.Odot/November 03, 2023

Energiedelen: Vijf mogelijke valkuilen die een impact hebben op uw opbrengst.

De laatste maanden hebben tal van bedrijven zich tot ons gewend met de vraag of ze kunnen deelnemen aan Energiedelen, een initiatief dat de energiekosten aanzienlijk kan verlagen. Chris Elbers, CEO van Odot, benadrukt echter dat de potentiële voordelen niet altijd aan de verwachtingen voldoen. Hij legt uit: “Energiedelen is een prachtig concept, maar in de praktijk blijkt het voor veel bedrijven slechts een druppel op een hete plaat te zijn.”

De Evoluerende Energiemarkt: Uitdagingen voor Bedrijven en de Rol van Odot.
De Evoluerende Energiemarkt: Uitdagingen voor Bedrijven en de Rol van Odot.Odot/September 26, 2023

De Evoluerende Energiemarkt: Uitdagingen voor Bedrijven en de Rol van Odot.

Om onnodige kosten en boetes te vermijden, met name bij belangrijke wijzigingen zoals de implementatie van zonnepanelen of laadpalen, dienen bedrijven nu meer tijd en expertise te investeren in hun energiebeleid. Deze uitdagingen zijn complex en vergen een strategische aanpak

BDO en Odot bundelen krachten voor duurzaam energiemanagement.
BDO en Odot bundelen krachten voor duurzaam energiemanagement.Odot/Juni 21, 2023

BDO en Odot bundelen krachten voor duurzaam energiemanagement.

Door de participatie van BDO in ons kapitaal, bundelen we de krachten en zullen we ‘Energy Accounting’ als een nieuw begrip in de markt zetten. Dankzij dit partnership bekomen nog meer bedrijven een efficiënte en duurzame oplossing voor hun energiekosten.

Stijgende energieprijzen tarten de logica.
Stijgende energieprijzen tarten de logica.Odot/September 23, 2021

Stijgende energieprijzen tarten de logica.

Welke impact hebben de stijgende energieprijzen op uw factuur? U kunt er momenteel niet naast kijken in de media; de stijgende energieprijzen zijn alomtegenwoordig en vele bedrijfsleiders weten niet wat ze kunnen verwachten bij hun volgende energie afrekening.

Dit kan Odot betekenen voor multisite bedrijven, zoals Link2Europe.
Dit kan Odot betekenen voor multisite bedrijven, zoals Link2Europe.Odot/September 30, 2020

Dit kan Odot betekenen voor multisite bedrijven, zoals Link2Europe.

Heb je als bedrijf een groot aantal sites, dan is het (administratief) beheer van gas en elektriciteit een hele klus. Link2Europe kan erover meespreken. Of beter, kon erover meespreken.

Waarom BMW Herentals voor één energiepartner kiest.
Waarom BMW Herentals voor één energiepartner kiest.Odot/September 05, 2020

Waarom BMW Herentals voor één energiepartner kiest.

Het is een groot voordeel om je energiebehoeften via één partij te laten behartigen”, argumenteert Filip. “Verschillende energieleveranciers willen hun aanbod wel verkopen, maar je kan ze moeilijk met elkaar vergelijken.”

Een nieuw energiecontract: waar moet u op letten?
Een nieuw energiecontract: waar moet u op letten?Odot/Mei 13, 2020

Een nieuw energiecontract: waar moet u op letten?

Verschillende bedrijven vatten nu de koe bij de horens om hun energiecontracten onder de loep te nemen. Of, u krijgt proactief een nieuw voorstel van de energieleverancier toegestuurd voor de hernieuwing van uw contract.

Energieprijzen onder nul. Telt dit ook voor u?
Energieprijzen onder nul. Telt dit ook voor u?Odot/April 30, 2020

Energieprijzen onder nul. Telt dit ook voor u?

De Covid-19 maatregelen zorgen ervoor dat het globale energieverbruik drastisch vermindert. Windmolens, zonneparken en ook kerncentrales blijven echter wel op eenzelfde niveau als voorheen energie produceren.

Corona laat uw energiefactuur dalen
Corona laat uw energiefactuur dalenOdot/April 30, 2020

Corona laat uw energiefactuur dalen

De impact van het Covid-19 virus is ook voelbaar in de energiesector. De getroffen maatregelen zorgen ervoor dat het energieverbruik drastisch vermindert. Hierdoor treedt het effect van vraag en aanbod in werking en zien we de energieprijzen in vrije val gaan tot op uitzonderlijk lage prijsniveaus.

Odot houdt de sneeuw in Aspen mee koud
Odot houdt de sneeuw in Aspen mee koudOdot/Juni 13, 2019

Odot houdt de sneeuw in Aspen mee koud

Liefhebbers van de perfecte sneeuw trekken 365 dagen per jaar naar Aspen in Wilrijk. Hoe ze daar hun sneeuw ‘maken’, zo efficiënt mogelijk met energie omgaan en die energie ook slim aankopen.

Odot, de energie-expert van uw bedrijf
Odot, de energie-expert van uw bedrijfOdot/Mei 13, 2019

Odot, de energie-expert van uw bedrijf

Een persoonlijke energie-expert voor uw bedrijf? Dat is Odot. We laten het onze klant van het eerste uur, Group Van Loon (GVL), zelf vertellen!

Hotel Franq koopt zorgeloos energie aan met Odot
Hotel Franq koopt zorgeloos energie aan met OdotOdot/Maart 13, 2019

Hotel Franq koopt zorgeloos energie aan met Odot

Hoe koop je als hotel makkelijk energie aan én hoe ben je zeker van de laagste energieprijs? Twee pertinente vragen die we stellen aan Kristel Geubels, general manager bij het fraaie Hotel Franq.

Transparantie troef bij de bedrijven van Jean-Charles Wibo
Transparantie troef bij de bedrijven van Jean-Charles WiboOdot/Januari 13, 2019

Transparantie troef bij de bedrijven van Jean-Charles Wibo

Jean-Charles Wibo is eigenaar van de Vlassenroot Group, marketleider in XXL staalverwerking met het Justitiepaleis van Antwerpen en Charles de Gaulle International Airport als twee recente realisaties waar ze bij betrokken waren.