Duurzaamheid in combinatie met een rendabele strategie

Odot adviseert u over duurzame, toekomstgerichte energie-oplossingen. Onze experts investeren sterk in het verzamelen van kennis over alle relevante onderwerpen: van aankoop van groene energie en de overgang naar elektromobiliteit tot het investeren in lokale hernieuwbare energie.

 

Odot ontwikkelt steeds de meest rendabele oplossing voor uw vraag rond duurzame, groene energie.

Onze oplossingen

Hoe transformeren naar duurzame energie met Odot?

Onze filosofie is dat ecologie en economie hand in hand moeten gaan. Een duurzame oplossing wordt pas interessant wanneer er ook een rendabel model voor de investeerder achter zit. Zo bieden wij zonnepanelen installaties met een terugverdientijd tussen 3 en 6 jaar aan, behartigen wij uw belangen bij een investering in windenergie, en ontzorgen wij u op vlak van laadpaal-infrastructuur.

 

Naarmate de rendabiliteit van nieuwe oplossingen stijgt, creëren wij een bijkomend aanbod voor onze klanten, onder de beste voorwaarden op de markt.

Lokale hernieuwbare energie opwekken.

Lokaal energie opwekken kan het best via zonnepanelen of windenergie. Dat zijn vandaag immers de meest rendabele technologieën.

 

Dankzij ons unieke aankoopmodel garanderen we de beste prijzen en voorwaarden voor beide energiebronnen. Door een gedegen selectie van partners, verzekeren we u bovendien van de hoogste kwaliteit.

circles-photos
photo-circle

Groene energie
optimaal aankopen.

Kies voor duurzame energie die ook focust op uw budget. Odot ondersteunt u bij het inkopen van groene energie tegen de laagst mogelijke prijs. Bovendien helpen we u om GVO's rechtstreeks bij de producent aan te kopen, wat een aanzienlijk prijsvoordeel oplevert.

Hoe doen we dit?

Elektromobiliteit

Hoe maakt u de transitie naar elektromobiliteit zo eenvoudig en efficiënt mogelijk? Odot ontzorgt volledig, met een solide visie op de toekomst, in een snel evoluerende markt.

circles-photo-orange
Feiten en cijfers

Cijfers over groene stroom.

power

50K MWh

Odot beheert meer dan 50.000 MWh aan groene stroom

green-earth-small

10.5K Ton per jaar

zoveel CO2 besparen we met onze zon- en windprojecten

Contacteer Odot.

Plan een gesprek met een Odot expert en ontdek wat we voor u kunnen doen.

De laatste input uit de wereld van energie

Odot Blog.

Blijf up-to-date en ervaar de voordelen. Lees hoe u maximaal kan besparen op uw energiekosten. Hoe u inzet op de duurzame energiemix van de toekomst. Hoe de juiste energie bedrijven een voelbare boost geeft. En wat er beweegt in de wereld van energie-aankopen en groene stroom.

Stijgende energieprijzen tarten de logica.
Stijgende energieprijzen tarten de logica.Odot/September 23, 2021

Stijgende energieprijzen tarten de logica.

Welke impact hebben de stijgende energieprijzen op uw factuur? U kunt er momenteel niet naast kijken in de media; de stijgende energieprijzen zijn alomtegenwoordig en vele bedrijfsleiders weten niet wat ze kunnen verwachten bij hun volgende energie afrekening.

Dit kan Odot betekenen voor multisite bedrijven, zoals Link2Europe.
Dit kan Odot betekenen voor multisite bedrijven, zoals Link2Europe.Odot/September 30, 2020

Dit kan Odot betekenen voor multisite bedrijven, zoals Link2Europe.

Heb je als bedrijf een groot aantal sites, dan is het (administratief) beheer van gas en elektriciteit een hele klus. Link2Europe kan erover meespreken. Of beter, kon erover meespreken.

Waarom BMW Herentals voor één energiepartner kiest.
Waarom BMW Herentals voor één energiepartner kiest.Odot/September 05, 2020

Waarom BMW Herentals voor één energiepartner kiest.

Het is een groot voordeel om je energiebehoeften via één partij te laten behartigen”, argumenteert Filip. “Verschillende energieleveranciers willen hun aanbod wel verkopen, maar je kan ze moeilijk met elkaar vergelijken.”

Een nieuw energiecontract: waar moet u op letten?
Een nieuw energiecontract: waar moet u op letten?Odot/Mei 13, 2020

Een nieuw energiecontract: waar moet u op letten?

Verschillende bedrijven vatten nu de koe bij de horens om hun energiecontracten onder de loep te nemen. Of, u krijgt proactief een nieuw voorstel van de energieleverancier toegestuurd voor de hernieuwing van uw contract.

Energieprijzen onder nul. Telt dit ook voor u?
Energieprijzen onder nul. Telt dit ook voor u?Odot/April 30, 2020

Energieprijzen onder nul. Telt dit ook voor u?

De Covid-19 maatregelen zorgen ervoor dat het globale energieverbruik drastisch vermindert. Windmolens, zonneparken en ook kerncentrales blijven echter wel op eenzelfde niveau als voorheen energie produceren.

Corona laat uw energiefactuur dalen
Corona laat uw energiefactuur dalenOdot/April 30, 2020

Corona laat uw energiefactuur dalen

De impact van het Covid-19 virus is ook voelbaar in de energiesector. De getroffen maatregelen zorgen ervoor dat het energieverbruik drastisch vermindert. Hierdoor treedt het effect van vraag en aanbod in werking en zien we de energieprijzen in vrije val gaan tot op uitzonderlijk lage prijsniveaus.

Odot houdt de sneeuw in Aspen mee koud
Odot houdt de sneeuw in Aspen mee koudOdot/Juni 13, 2019

Odot houdt de sneeuw in Aspen mee koud

Liefhebbers van de perfecte sneeuw trekken 365 dagen per jaar naar Aspen in Wilrijk. Hoe ze daar hun sneeuw ‘maken’, zo efficiënt mogelijk met energie omgaan en die energie ook slim aankopen.

Odot, de energie-expert van uw bedrijf
Odot, de energie-expert van uw bedrijfOdot/Mei 13, 2019

Odot, de energie-expert van uw bedrijf

Een persoonlijke energie-expert voor uw bedrijf? Dat is Odot. We laten het onze klant van het eerste uur, Group Van Loon (GVL), zelf vertellen!

Hotel Franq koopt zorgeloos energie aan met Odot
Hotel Franq koopt zorgeloos energie aan met OdotOdot/Maart 13, 2019

Hotel Franq koopt zorgeloos energie aan met Odot

Hoe koop je als hotel makkelijk energie aan én hoe ben je zeker van de laagste energieprijs? Twee pertinente vragen die we stellen aan Kristel Geubels, general manager bij het fraaie Hotel Franq.

Transparantie troef bij de bedrijven van Jean-Charles Wibo
Transparantie troef bij de bedrijven van Jean-Charles WiboOdot/Januari 13, 2019

Transparantie troef bij de bedrijven van Jean-Charles Wibo

Jean-Charles Wibo is eigenaar van de Vlassenroot Group, marketleider in XXL staalverwerking met het Justitiepaleis van Antwerpen en Charles de Gaulle International Airport als twee recente realisaties waar ze bij betrokken waren.